Algemene informatie

Vergoeding cursuskosten

Enkele zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor een basiscursus Eerste Hulp. Hier kunt u zien welke zorgverzekering een vergoeding geeft voor het volgen van een EHBO cursus. Loermans opleidingen is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke gegevens die weer gegeven worden op deze website. Wij raden u ook aan om navraag te doen bij uw zorgverzekeraar.

LOTUS slachtoffer:

LOTUS is een afkorting die staat voor Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers. Iedere Lotus is EHBO’er. Zij hebben een opleiding gevolgd van ongeveer 2 jaar in grimeren, acteren, ensceneren en ontwerpen van ongeval situaties.

EHBO cursus met een LOTUS slachtoffer zorgt ervoor dat je betrokken bent bij een ongeval. Je krijgt reactie van een “echt” slachtoffer, zoals pijn, zichtbaar letsel, antwoorden op vragen en de emoties die erbij horen. Tijdens het oefenen ontdek je of het slachtoffer zich geholpen voelt of wellicht niet. Hier vormen de instructeur, samen met de LOTUS een goed team om te sturen in de hulpverlening. Op deze manier wordt er van ieder individu een goede eerste hulpverlener gemaakt!